Het laatste nieuws van de LEUKSTE uitgeverij in De Langstraat

Proefopstelling

image
Vandaag is een proefopstelling van een van de vijftien Schoenportretten van fotograaf Luuk Aarts uitgeprobeerd op de Winterdijk in Waalwijk. Vanaf volgende week zaterdag zijn vijftien Schoenportretten van Luuk daar te zien, maar dan in een nog mooiere opstelling. Die buitenexpositie blijft tot en met de kerstdagen staan. De vijftien Schoenportretten staan ook in De Sjaak #1.

Luuk in Club d'Hivers

image
Luuk Aarts van Uitgeverij Baard & Kale sprak hedenavond met de nodige kwinkslagen zijn interviewers Joep Trommelen en Hans Branderhorst en hun gehoor toe tijdens het praatprogramma Club d'Hivers in Atelier Winterdijk 30b in Waalwijk. Een stuk of veertig mensen waren aanwezig. Het interview ging uiteraard over zijn buitenexpositie Schoenportretten en De Sjaak.

Schoenportretten

Chef fotografie Luuk Aarts van De Sjaak vertelt vandaag in De Maasroute over zijn buitenexpositie Schoenportretten die van 7 november tot 27 december te zien is op de Winterdijk in Waalwijk. Onze tovenaar met de camera heeft overigens de foto waarop hij staat zelf gemaakt…
image

Afhalen gereserveerde exemplaren

Voor degenen die in Waalwijk wonen en De Sjaak reserveren, ligt het op naam gestelde exemplaar meteen na de publicatie ervan te wachten in The Read Shop in winkelcentrum De Els in hartje Waalwijk.
Wie buiten Waalwijk woont en De Sjaak bestelt, krijgt de uitgave thuis gestuurd. Dan wordt de prijs verhoogd met de portokosten.
Woont u echter in de directe omgeving van Waalwijk en wilt u uw exemplaar liever zelf ophalen in The Read Shop, dan leggen we het daar voor u klaar.

Op tv bij HTR Actueel

Luuk Aarts en Sjaak Koolen vertellen vanavond, zaterdag 24 oktober, bij lokale omroep HTR over De Sjaak, Uitgeverij Baard & Kale en de foto-expositie Schoenportretten op de Winterdijk in Waalwijk.
De uitzending van HTR Actueel is te volgen via http://www.htrmedia.nl en begint om 19.00 uur.

Wachten

De Sjaak is naar de drukker. Het Grote Wachten is begonnen. Dit is voor ons een moeilijke tijd, want: ziet De Sjaak er in druk net zo mooi uit als we het blad hebben bedoeld?

Subsidie

De gemeente Waalwijk geeft een subsidie voor de uitgave van De Sjaak. Dat geld komt uit een potje dat is overgebleven na de uitgave van het boek ’Venster op Waalwijk - een historische canon in dertig verhalen’ in 2010. De financiers van die uitgave - naast de gemeente ook Rabobank De Langstraat, Rotary Waalwijk eo en Lions Club Waalwijk - besloten het resterend geld te gebruiken om historisch en culturele publicaties over Waalwijk te stimuleren.
Overigens hebben Sjaak Koolen en Johan van Grinsven van Uitgeverij Baard & Kale ook meegewerkt aan Venster op Waalwijk, als auteurs en eindredacteuren. Johan zat ook in de projectgroep die de uitgave begeleidde.

De enige echte

Hij is de enige echte en zijn zoon legt in De Sjaak uit waarom. De Sjaak verschijnt op 6 november.
image

Broers

Nog maar een maand en dan wordt De Sjaak gepresenteerd. Om u alvast lekker te maken: deze twee jongens staan in de eerste editie van De Sjaak.
image

Veel positieve reacties

En dan ineens komen we tot de conclusie: we hebben een gevoelige snaar geraakt. Hoe we daarbij komen: vanwege alle positieve reacties op De Sjaak, het glossy magazine dat bij Uitgeverij Baard & Kale in de maak is. Nu al zijn er meer dan honderd exemplaren gereserveerd. Dat is tien procent van de totale oplage van dé glossy over Waalwijk.
En ook ondernemers vinden De Sjaak een sympathiek initiatief, zo blijkt uit het aantal steunpilaren dat deze uitgave mede mogelijk maakt. En er komen nog enkele sympathisanten bij…

image