Het laatste nieuws van de LEUKSTE uitgeverij in De Langstraat

De eerste Steunpilaar voor #2

image

Zonder steunpilaren zijn we de sjaak

Uitgeverij Baard & Kale is op zoek naar ondernemers en instellingen die hun verbondenheid met Waalwijk origineel uit willen dragen. Door een advertentie te plaatsen in De Sjaak #2, het glossy magazine voor en over Waalwijk.
De Sjaak #2 verschijnt begin november van dit jaar, keurig op tijd voor alle festiviteiten in december. Het prachtig vormgegeven blad, met de allure van een boek, bevat opnieuw ongeveer honderd pagina’s met inspirerende verhalen over lokale historie, kunst en cultuur, sport, bedrijvigheid, opmerkelijke plaatsgenoten en veel meer. En uiteraard schitterende foto’s. Een lust voor het oog dus!
Vorig jaar was De Sjaak #1 in een mum van tijd uitverkocht; de reacties van lezers, adverteerders en sponsors waren uitermate positief.
Dus Steunpilaren: help mee om ook van De Sjaak #2 een groot succes te maken. Samen met u maken we het culturele palet van de stad nog kleurrijker.
Laat ons weten dat u meedoet via: klik hier!

Leuker kan niet, gemakkelijker wel

De Belastingdienst maakt promotie voor zichzelf met de leuze: ’Leuker kunnen we het niet maken, gemakkelijker wel’. Nou, over die capaciteit valt te discussiëren. Uitgeverij Baard & Kale kreeg afgelopen najaar beschikkingen van twee verschillende belastingkantoren in twee verschillende steden waarin werd gesteld dat de stichting er een zonder winstoogmerk is en niet BTW-plichtig is. Dat heeft voor- en nadelen, maar vooruit, we wilden niet kniesoren. Weken nadat we onze rekeningen hebben betaald en ook onze sponsors en adverteerders hun facturen hebben voldaan, komt ineens belastingkantoor drie in weer een andere stad op de proppen. Die herroept de beslissing van de beide andere kantoren en meldt dat we wel BTW-plichtig zijn.
Er zit nu niets anders op dan al onze steunpilaren nogmaals een factuur te sturen, dit keer alleen voor de BTW. We vinden dat uiterst vervelend, maar worden hiermee opgezadeld door de blijkbare grilligheid van ’s lands belastingen.