Het laatste nieuws van de LEUKSTE uitgeverij in De Langstraat

Sjaak in Club d'Hivers

Gastheer Joep Trommelen en tafeldame Catootje Boezer praten vrijdagavond 25-11 met oud-BD-journalist Sjaak Koolen over de nieuwe bundel met columns (’Niemand deed het’, zie hieronder) die hij eerder voor het Brabants Dagblad schreef, over de tweede uitgave van glossy De Sjaak en over de komende activiteiten rond het Kersthuis.
De twee andere gasten zijn dichteres Marian Mahieu Stokwielder die vertelt over de dichtwedstrijd DichterbijWaalwijk en Timon Klerx, die zitting heeft in de ledenraad van BNN.
Het is te doen bij Talkshow Club d'Hivers in Atelier Winterdijk 30b in Waalwijk, op vrijdag 25 november, aanvang 20.30 uur. Inloop vanaf 20.00 uur. De inkom is gratis.

Niemand deed het

'Niemand deed het en 49 andere columns van Sjaak Koolen.' Zo heet de derde columnbundel van Sjaak Koolen. Het is een bloemlezing van de zaterdagse columns die Sjaak in de periode 2013-2016 schreef voor de editie De Langstraat van het Brabants Dagblad. Inclusief zijn allerlaatste column ooit voor Brabants Dagblad.
Het boekje bevat ook zo'n twintig sfeervolle foto's van de Waalwijkse fotograaf Luuk Aarts. De vormgeving is weer in de vertrouwde handen van Chantal Berber.
Het boekje (ISBN 978-90-818246-3-7) telt tachtig pagina's en kost in de winkel 8,95 euro. Een koopje dus voor dit mooie tijdsbeeld. 'Niemand deed het' is over ongeveer tien dagen te koop.
Dankzij enkele gulle sponsors gaat de hele opbrengst naar Kersthuis Waalwijk 2016 en dus naar twee goede doelen: het Inloophuis en hospice Francinus de Wind, beide in Waalwijk.
image

Nieuwe columnbundel van Sjaak

De uitgeverij heeft met bloed, zweet en tranen de nieuwe columnbundel van Sjaak Koolen geproduceerd. De drukker kan aan de gang. De bundel is een vervolg op De reunie (2008) en Iemand moet het doen (2012). Eind deze maand te koop. Datum volgt. De hele opbrengst is voor de goede doelen van Kersthuis 2016. Opnieuw staan er prachtige foto's in, gemaakt door Luuk Aarts. Meer informatie volgt.

Alweer schoenen?

De directie van de uitgeverij is druk aan het stoeien met de kaft voor de derde bundel met verzamelde columns van Sjaak Koolen. Wij weten alleen niet goed hoe we het aan onze fotograaf moet vertellen, maar het lijkt wel of hij aan het doorslaan is met schoenen.... hoewel er niet mis is met Sjaak zijn schoenen.....

schoenensjaak

De selectie is gemaakt!

De selectie is gemaakt voor de nieuwe, derde bundel met verzamelde columns van Sjaak Koolen. Die verschenen eerder in het Brabants Dagblad. Verder komt er een serie bijzondere foto's van de Waalwijkse fotograaf Luuk Aarts in de bundel. De hele opbrengst ervan gaat naar de goede doelen van Kersthuis 2016. Dit evenement heeft van 15 t/m 18 december plaats in het centrum van Waalwijk. De door Chantal Berber vormgegeven bundel verschijnt begin december. En, zeker niet vergeten. Eindredactie Johan van Grinsven. Uitgeverij Baard & Kale bedankt het Brabants Dagblad voor het afstaan van de publicatierechten op de columns van Sjaak.