Het laatste nieuws van de LEUKSTE uitgeverij in De Langstraat

De eerste Steunpilaar voor #2

image

Zonder steunpilaren zijn we de sjaak

Uitgeverij Baard & Kale is op zoek naar ondernemers en instellingen die hun verbondenheid met Waalwijk origineel uit willen dragen. Door een advertentie te plaatsen in De Sjaak #2, het glossy magazine voor en over Waalwijk.
De Sjaak #2 verschijnt begin november van dit jaar, keurig op tijd voor alle festiviteiten in december. Het prachtig vormgegeven blad, met de allure van een boek, bevat opnieuw ongeveer honderd pagina’s met inspirerende verhalen over lokale historie, kunst en cultuur, sport, bedrijvigheid, opmerkelijke plaatsgenoten en veel meer. En uiteraard schitterende foto’s. Een lust voor het oog dus!
Vorig jaar was De Sjaak #1 in een mum van tijd uitverkocht; de reacties van lezers, adverteerders en sponsors waren uitermate positief.
Dus Steunpilaren: help mee om ook van De Sjaak #2 een groot succes te maken. Samen met u maken we het culturele palet van de stad nog kleurrijker.
Laat ons weten dat u meedoet via: klik hier!

Franse correspondentie

Voor Uitgeverij Baard & Kale en De Sjaak #2 loopt er een correspondentie per e-mail met mme Sylvie Legrand in Frankrijk. En toch gaat het over een uiterst Waalwijks onderwerp.... U merkt het: geen zee te hoog, geen brug te ver...

Rinus Nieuwenhuizen

Vandaag gesproken met Rinus Nieuwenhuizen, die het grootste deel van zijn leven in Besoyen heeft gewoond. Hij werkte lang voor een bank in Waalwijk. Maar daarover schrijven we niet in De Sjaak #2. Wel over het onderwerp van het enige boek dat hij in zijn lange leven schreef.

Werkbezoek

Hedenochtend was een delegatie van Uitgeverij Baard & Kale op werkbezoek bij Emmanuel Naaijkens van Naaijkens Journalistiek in Hilvarenbeek. Een van de meest ervaren (onderwijs)journalisten van 't ganse land, dus we hebben onze oren goed open gehouden vanwege De Sjaak #2. Hij was trouwens een van de steunpilaren van De Sjaak #1. Waarvoor dank en hulde!
Alle steunpilaren van De Sjaak #1 staan vermeld op de beginpagina van deze website. Wie doen deze keer mee???

De eerste publiciteit

image

image

Mooi of toch lelijk?

Voor een artikel in De Sjaak #2 vraagt Uitgeverij Baard & Kale om uw hulp beste lezers. De makers van De Sjaak willen namelijk graag weten over welke plekken in Waalwijk Waalwijkers twijfelen: zijn ze nu lelijk of toch mooi?
We geven hier alvast een voorbeeld. Op de hoek van de Mozartlaan en de Sint Antoniusstraat staat een modern pand, pal naast de vestiging van pizzabakker Domino's. Is dat pand mooi of toch lelijk? Of is het mooi, maar niet op die plek?? Wat vindt u van dit pand, dat zouden we graag vernemen. Reageer dus, kort of lang, vanuit uw gevoel of uw verstand, voel u vooral vrij...
Daarnaast horen we graag welke voorbeelden u heeft van locaties die u mooi of misschien toch lelijk vindt. En waarom u heen en weer wordt geslingerd tussen deze twee uitersten. Geef de plek aan ons door en wij sturen onze sterfotograaf op pad. Zelf een foto aanleveren mag ook.

imageimage

De Sjaak #2 komt eraan!

image
De kogel is door de kerk. Uitgeverij Baard & Kale gaat een tweede editie van De Sjaak maken. Dat tweede nummer hopen de makers van De Sjaak ergens begin november af te hebben. Chantal Berber (vormgeving), Luuk Aarts (fotografie), Sjaak Koolen (teksten) en Johan van Grinsven (teksten) hebben afgelopen week een selectie gemaakt van de onderwerpen die ze graag willen belichten in de tweede editie van het glossy magazine voor en over Waalwijk. Dat iedereen net als bij het eerste nummer ook gewoon een boek mag noemen, want die uitstraling en dikte heeft De Sjaak!

Sjexit

Sjaak Koolen, de baard in uitgeverij Baard & Kale, heeft gekozen voor een Sjexit. Niet bij de leukste uitgeverij in De Langstraat, wel bij zijn werkgever Brabants Dagblad waar hij kort na de slag bij Hastings is begonnen....
Wie weet, zijn straks zijn columns alleen nog in De Sjaak te lezen!

sjexit