Het laatste nieuws van de LEUKSTE uitgeverij in De Langstraat

Iconische beelden in Stadsbrouwerij Sint Crispijn

Het zijn iconische beelden uit ons collectieve geheugen maar dan met Anouk de Rooij uit Waalwijk in de hoofdrol. Als Madonna, de cellovrouw van Man Ray, Barbie, Phil Bloom, de Denker van Rodin, Het meisje met de parel en zelfs als Elvis Presley zoals Andy Warhol hem weergaf. Ofwel: Luuk Aarts heeft een serie van dertien kunstzinnige foto's gemaakt van de Waalwijkse Anouk de Rooij en die reeks is de komende twee maanden te zien in Stadsbrouwerij Sint Crispijn in Waalwijk. Het bijzondere is dat Anouk's hele lijf al een kunstwerk op zich is, met haar vele tattoo's. De styling van de foto's was in handen van Carla van der Gouw.
De expositie is vrijdag 24 mei geopend door wethouder Frank Spierings van de gemeente Waalwijk. De presentatie was in handen van Lennard Barendse; de muziek werd vertolkt door Peter Verhoeven. Te zien in Sint Crispijn aan de Gedempte Haven in Waalwijk, tijdens openingstijden.
Luuk Aarts is de vaste fotograaf en bestuurslid van stichting Uitgeverij Baard & Kale uit Waalwijk.


anouk
anouk en luuk

Schoenen in de spotlight 2

Van onze eigen hoffotograaf Luuk Aarts is momenteel een tweede fotoexpositie te zien in Theater De Leest in Waalwijk. Ofwel: Schoenen in de spotlight 2'. Wederom met Nederlandse artiesten en hun theaterschoenen. Prachtige foto's van onder anderen Hans Sibbel, Freek de Jonge, Wilfried de Jong, Theo Maassen, Hans Liberg, Anne Wil Blankers, Simone Kleinsma, Sara Kroos, Sanne Wallis de Vries en Herman van Veen. Gaat dat zien!

image

Schoenen in de spotlight

Schermafbeelding 2016-10-12 om 14.36.18
Luuk Aarts gaat als de brandweer. Half artistiek Nederland heeft hij al over de vloer gehad (de andere helft volgt nog dit jaar) en nu heeft hij ook nog samen met Simone Kleinsma zijn eigen foto-expositie in Theater De Leest geopend. Onder aanwezigheid van tal van prominenten.
Schoenen in de spotlight is tot het einde van het theaterseizoen te zien tijdens de openingstijden van De Leest; het theater bestaat twintig jaar. Het is een prachtige expositie van twintig artiesten en de schoenen waarmee ze op het toneel staan. Luuk heeft hen op geheel eigen wijze in beeld gebracht. Nu zeggen we nog: Luuk Aarts, ook bekend van De Sjaak en Stichting Uitgeverij Baard & Kale. Straks is het De Sjaak en Stichting Uitgeverij Baard & Kale, bekend van Luuk Aarts...

image

Geen werf te ver...

Afgelopen week was Luuk Aarts, Chef Fotografie van Uitgeverij Baard & Kale, op de gemeente werf in Sprang-Capelle. U ziet: geen zee te hoog, geen werf te ver. Waarom? Zie: De Sjaak #2. Maar dat is nog even wachten....

image

Schoenportretten 2016

Fotograaf Luuk Aarts verloochent zijn Waalwijkse wortels niet. Na De Sjaak nu ook schoenportretten in De Leest. Omdat het Waalwijkse theater twintig jaar bestaat, verzorgt De Leest in september een jubileumexpositie: Schoenen in de spotlight. Luuk, overbuurman van De Leest, maakte die reeks, waarvoor hij vele bekende Nederlandse artiesten in zijn studio mocht ontvangen. Met de schoenen die zij in het theater dragen.
Brochure De Leest

Proefopstelling

image
Vandaag is een proefopstelling van een van de vijftien Schoenportretten van fotograaf Luuk Aarts uitgeprobeerd op de Winterdijk in Waalwijk. Vanaf volgende week zaterdag zijn vijftien Schoenportretten van Luuk daar te zien, maar dan in een nog mooiere opstelling. Die buitenexpositie blijft tot en met de kerstdagen staan. De vijftien Schoenportretten staan ook in De Sjaak #1.

Luuk in Club d'Hivers

image
Luuk Aarts van Uitgeverij Baard & Kale sprak hedenavond met de nodige kwinkslagen zijn interviewers Joep Trommelen en Hans Branderhorst en hun gehoor toe tijdens het praatprogramma Club d'Hivers in Atelier Winterdijk 30b in Waalwijk. Een stuk of veertig mensen waren aanwezig. Het interview ging uiteraard over zijn buitenexpositie Schoenportretten en De Sjaak.

Schoenportretten

Chef fotografie Luuk Aarts van De Sjaak vertelt vandaag in De Maasroute over zijn buitenexpositie Schoenportretten die van 7 november tot 27 december te zien is op de Winterdijk in Waalwijk. Onze tovenaar met de camera heeft overigens de foto waarop hij staat zelf gemaakt…
image