Het laatste nieuws van de LEUKSTE uitgeverij in De Langstraat

Bijna naar de drukker!

We leggen de laatste hand aan ons nieuwe boek over Waalwijk vroeger en nu. Over enkele dagen gaat onze hele productie naar de drukker.
We kunnen al verklappen dat het een dik boek wordt, ruim 200 pagina's, ingesloten door een harde omslag. En ook dat er veel foto's in het boek staan. Echt heel veel. Uit allerlei verschillende bronnen. Een belangrijke bron voor de historische foto's is uiteraard Streekarchief Langstraat Heusden Altena. Een ander fiks deel van de foto's heeft fotograaf Luuk Aarts gemaakt.
De vormgeving is - net als van al onze uitgaven - in handen van Chantal Berber van Tal Grafische Vormgeving. De teksten zijn van de hand van Sjaak Koolen en Johan van Grinsven. En Carla van der Gouw heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan ons nieuwe boek.
De titel? Die blijft nog even geheim...
Het boek is over enkele weken te koop bij The READ Shop Waalwijk.
Deze foto heeft het boek net niet gehaald...
_ 1958_005_001_002

Luuk in slagerij

We hebben al eerder gemeld dat we voor ons nieuwe boek over Waalwijk vroeger en nu op allerlei plekken in Waalwijk komen. En desnoods hullen we ons in hygiënische kleding. Zoals onze fotograaf Luuk Aarts, die op bezoek was bij de gerenommeerde slagerij Van Roessel. Blijkt dat meesterslager Dennis Van Dun ook nog onvermoede talenten heeft; hij heeft namelijk deze foto gemaakt van Luuk aan het werk.
In ons boek belichten we diverse Waalwijkse bedrijven die een eeuw of langer bestaan. Of zoals Van Roessel: sinds 1878! 
luuk in slagerij

Fotografen onder elkaar

Een geheimzinnige foto? Nee hoor. Voor ons nieuwe boek over Waalwijk bezocht onze eigen fotograaf Luuk Aarts deze week collega Joost De Bont. De ene fotograaf fotografeerde de andere fotograaf dus. En dat voor een verhaal over weer een andere fotograaf, namelijk Sjef de Bont, de opa van Joost. En dan hebben we alle fotografen in de familie De Bont niet eens gehad....
Nu al benieuwd? Ons nieuwe boek over Waalwijk vroeger en nu komt in november uit. Deo volente.
joost