Het laatste nieuws van de LEUKSTE uitgeverij in De Langstraat

Wat wilt u?

Aan welke uitgave werkt Stichting Uitgeverij Baard en Kale volgend jaar? We weten het zelf nog niet. We zijn eigenlijk erg nieuwsgierig: aan welk Waalwijks onderwerp zouden we volgens u een nieuwe publicatie mogen wijden??? Schroom niet en laat het ons weten....

Geef De Sjaak als kerstcadeau!!

Een geweldig Kerstcadeau: tijdschrift De Sjaak, dat zo dik en zwaar is als een boek, voor en over WAALWIJK.

Vol fijne verhalen en prachtige foto's, onder meer over de karakteristieke Winterdijk, het lommerrijke kerkhof Sint Antonius van Padua, oude elementen in nieuwe wijken, het kerkje van Besoyen dat met boter is betaald (400 jaar geleden!), het koperen jubileum van het fenomeen Stadsdichter Waalwijk (Joep Trommelen, Daphne van Breemen, Hans Branderhorst en Vincent van den Hoven), het opgeloste mysterie van het moslimgraf op het kerkhof Sint Clemens, de fotoserie 'Schoenen in de spotlight' met vele beroemde Nederlandse artiesten, de verrassende serie 'Gelukkig hebben we de foto's nog', striptekenares Aimee De Jongh, tatoeerder Robert Aalbers, kunstenaar Wim Suermondt en de horecadynastie Van Cromvoirt (Wim van Cromvoirt) en de beelden die niet bij de Sint Jan horen.

En als klapper op de vuurpijl: vijf pagina's over Café-Centraal. Voor degenen die het fotoboek 'Café-Centraal' niet meer kunnen bemachtigen (het is namelijk al uitverkocht!!).

De Sjaak is te koop voor slechts 7,95 euro (128 bladzijden!!) in The READ Shop Waalwijk.


De Sjaak is geheel belangeloos gemaakt door Luuk Aarts, Chantal Berber, Sjaak Koolen en Johan van Grinsven.

BD meldt uitverkocht boek

Dit meldt het Brabants Dagblad vandaag:

WAALWIJK - Het fotoboek van fotograaf Luuk Aarts over het Waalwijkse ‘Café-Centraal’ is uitverkocht. In goed twee weken gingen alle driehonderd exemplaren over de toonbank. Aarts is trots, maar een herdruk komt er niet, zo laat hij desgevraagd weten.
Herdruk is onbetaalbaar, zegt Aarts. De kans dat uitgeverij Baard & Kale nog eens driehonderd boeken verkoopt, is klein, zo schat hij in. ,,Dit was eigenlijk al een riskante onderneming, maar we vinden het geweldig dat het boek zo goed is aangeslagen. De opbrengst gaan we steken in een volgende publicatie over Waalwijk.” Waar die volgende publicatie over zal gaan, weet Aarts nog niet.
Aarts besloot begin dit jaar een boek te maken over het plaatselijke café.Uitbaatster Zus Leenheers werd getroffen door een hersenbloeding. Als Zus de deur zou sluiten, zouden alleen nog herinneringen resten aan het ruim 100 jaar oude Waalwijkse etablissement. Dat zou doodzonde zijn, vond Aarts die het café zelf regelmatig bezocht. Daarom besloot de Waalwijker met toestemming van Zus café Centraal met zijn gasten - van herensociëteit tot vaste gasten aan de toog - te vereeuwigen.

Lovende recensie

Lovende recensie over 'Café-Centraal' op BRABANT CULTUREEL...

Uitverkocht

Dat mag een stormachtig succes heten! In iets meer dan twee weken is het fotoboek 'Café-Centraal' van fotograaf Luuk Aarts, uitgegeven door Stichting Uitgeverij Baard & Kale, uitverkocht!!
Met grote dank aan alle kopers. Aan iedereen die toestemming gaf om in Café-Centraal gefotografeerd te worden, met op de eerste plaats natuurlijk Zus Leenheers. Uiteraard aan de makers van het boek, naast Luuk Aarts zijn dat Chantal Berber, Sjaak Koolen en Joep Trommelen. Verder dank aan de gemeente Waalwijk die een subsidie gaf. En aan Berry van Noije van The Read Shop voor zijn enthousiaste medewerking.