De REÜNIE en 50 andere columns van Sjaak Koolen

Verzamelde columns deel 1

Het eerste boekje met verzamelde columns van Sjaak Koolen verscheen op 25 november 2009. De titel: 'De reünie en vijftig andere columns van Sjaak Koolen'. De bundel bevat columns van Sjaak Koolen uit de periode 1998-2009. Het boekje is niet alleen leuk om te lezen, het geeft ook nog eens een aardig tijdsbeeld van de Langstraat in die periode. De eerste oplage van 'De reünie' bedroeg een voorzichtige 250 stuks. Die eerste druk was in een vloek en een zucht uitverkocht. En ook een tweede oplage van 250 stuks ging als warme broodjes over de toonbank.
Op de presentatie van het boekje, in de bibliotheek van Waalwijk, kwamen 85 mensen af, lezers, collega's en andere belangstellenden. Voor één keer werden de rollen omgedraaid en werd Sjaak geïnterviewd door burgemeester Nol Kleijngeld van Waalwijk. Ook las Sjaak voor uit eigen werk en beantwoordde hij vragen van het publiek.
Stacks Image 117413
Titel: De reünie en vijftig andere columns van Sjaak Koolen. Auteur: Sjaak Koolen. Eindredactie: Johan van Grinsven. Vormgeving: Sandra van de Laar. Uitgever: Brabants Dagblad. ISBN: 978-90-9024917-9. Prijs: 8,95 euro. Verschenen op 25 november 2009. Uitverkocht!Eeuwige roem, op YouTube.

Dit filmpje is gemaakt door Janneke Hobo, voor BDTV.

De reünie
Loftuitingen kunnen er voor Sjaak Koolen meer dan te over zijn. Hij heeft werkelijk hart en ziel voor de regio waar hij als journalist werkt en woont. Hij is een met die regio. In zijn columns voor het Brabants Dagblad toont hij zich een vanuit betrokkenheid kritische inwoner, met een blik op De Langstraat zoals die in 'Wolluk' en 'De Kets' volop is te herkennen.
Annemieke Besseling, hoofdredacteur Brabants Dagblad, in voorwoord De reünie, 2009
Journalist Sjaak Koolen (57) is niet alleen een vakkundig nieuwsjager, hij verstaat ook de kunst om immer met oprechte verwondering en verbazing naar zijn directe omgeving te kijken. Wat hij ziet en vindt schrijft hij op in zijn spraakmakende columns in het Brabants Dagblad. Voor het eerst is een selectie van die veelgelezen korte stukjes journalistiek proza gebundeld. Deze bloemlezing columns uit de periode 1998-2009 toont aan dat ze nog niets aan zeggingskracht hebben ingeboet.
Tekst op de achterflap van De reünie